Als het aan Marco Freund ligt zal het in de toekomst niet meer nodig zijn om op een hoge ladder te staan met pen en papier om de voorraad van een magazijn te tellen. Het InventAIRy Project maakt het mogelijk een bestaande inventaris automatisch te analyseren met behulp van drones.

Tijd is geld

Een goed beeld van de inventaris is essentieel voor elk bedrijf en kan veel tijd in beslag nemen. Daarnaast wordt dit vaak gedaan door personeel dat daardoor andere werkzaamheden laat liggen. Dit zorgt voor een lagere productiviteit en veel kosten.

InventAIRy

Marco Freund is een logistiek specialist en hoofd van het InventAIRy Project bij Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics IML in Dortmund. Met het InventAIRy project wil hij ervoor zorgen dat er met één druk op de knop een inspectie kan worden uitgevoerd van een inventaris of direct een product gevonden kan worden zonder dat hiervoor personeel moet werken. Freund en zijn collega's hebben een systeem ontwikkeld dat zich onderscheidt van de huidig beschikbare oplossingen die momenteel in gebruik zijn.

RFID

Goederen en pallets kunnen nu al automatisch worden gevolgd via RFID (Radio frequency identification). De prodcuten in de schappen hebben een RFID sticker en worden door een vaste antenne op het schap gescanned wanneer deze in en uit het schap gaan. Deze producten worden pas gelezen wanneer zij in beweging komen. Door de antenne te integreren in een drone kunnen de producten uitgelezen worden vanaf hun vaste locatie in het schap en kan de voorraad eenvoudig worden geteld. De inventaris assistent, zoals de wetenschappers in gedachten hebben is een autonome drone die door het hele magazijn kan vliegen. rfid_sticker_drones_inventairy_project_fraunhofer_institute_material_flow_logistics_marco_freundrfid_sticker_drones_inventairy_project_fraunhofer_institute_material_flow_logistics_marco_freund

Autonoom

De drones zouden zelf mappen kunnen maken van zowel grote als kleine magazijnen door middel van 3D camera's, ultrasound sensors en laser scanners. Deze mappen kunnen continu aangepast worden door de drone wanneer er veranderingen in het magazijn plaats vinden.

0 Reacties

    Plaats een reactie