De investeringstak van chipmaker Intel investeert 53 miljoen euro in dronefabrikant Yuneec. De fabrikant concurreert onder andere met de Yuneec Typhoon Q500+ quadcopter met drone fabrikant DJI, die drones in dezelfde prijsklasse aanbiedt.

Samenwerking

Intel en Yuneec gaan samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe producten, en nieuwe Yuneec-drones zullen mogelijk worden aangestuurd door Intel-chips. Op elektronica beurs CES in Las Vegas toonde Intel begin 2015 een drone uitgerust met een Intel camera waardoor de drone automatisch obstakels vermijdt tijdens het vliegen. Mogelijk wordt deze techniek in de toekomst ook toegepast op de Yuneec drones.

Intel

Intel is een groot voorstander van drone en zag de Nixie armband drone in 2014 winnaar worden van de Intel's Make It Wearable contest. Daarnaast werkt de chipfabrikant ook samen met de Amerikaanse drone fabrikant 3D Robotics. Samen ontwikkelde zij de Edison Micro-computer die de kracht heeft van een PC, maar het formaat van een postzegel.

Drones die de wereld veranderen

Volgens Intel-directeur Brian Krzanich staan er drones op de planning die werkelijk de wereld gaan veranderen en een revolutie in de industrie zal veroorzaken. intel-investeert-53-miljoen-euro-in-dronefabrikant-yuneec-typhoon-q500-plusintel-investeert-53-miljoen-euro-in-dronefabrikant-yuneec-typhoon-q500-plus

0 Reacties

    Plaats een reactie