In Australië detecteren drones binnenkort haaien die vlak langs de kust zwemmen. Met slimme detectiesoftware zijn haaien sneller op te sporen en moet het aantal incidenten met haaien afnemen.

Drones

De Australische overheid gaat drones inzetten om haaien te spotten. De drone is uitgerust met een camera waarvan de beelden worden verstuurd naar een centrale. Deze worden vervolgens bekeken door slimme software. Deze software herkent het verschil tussen haaien, zwemmende mensen, dolfijnen en boten in de zee. Door de slimme software wordt 90 procent van de haaien waargenomen. Wanneer de waarneming alleen door mensen gedaan wordt, dan wordt slechts 25 tot 30 procent van de haaien waargenomen.

Drones met detectiesoftware gaan haaien opsporen in Australië

Haai detectie

De haaiendetectiesoftware werkt op basis van machine learning. Door gebruik te maken van bestaande opnames van haaien leert de software de dieren te herkennen. De drones worden niet ingezet om het werk van de mens over te nemen, maar alleen om te ondersteunen. Een strandwachter krijgt de beelden te zien waarop de haai is te zien waarna hij verder actie kan ondernemen.

Haaien

In Australië zwemmen vaak haaien voor de kust. Bijna elk jaar worden er mensen aangevallen door haaien. Met behulp van drones en hun slimme detectiesoftware zouden strandgangers beter gewaarschuwd kunnen worden om niet te zwemmen. De Australische overheid wil de drones volgende maand al inzetten.

Drones met detectiesoftware gaan haaien opsporen in Australië

0 Reacties

    Plaats een reactie