Op Twitter is een video verschenen van een bezorgdrone die onderdeel moet zijn van het Google Wing project. De video werd geplaatst door Aaref Hilaly die zelf durfinvesteerder is via Sequoia. De video toont een onbemande quadcopter die een tasje dropt in een grote drone kooi.

Drone delivery

Hilaly vermeld bij de video dat de eerste stappen voor drone delivery gemaakt zijn. De drone moet uiteindelijk in 5 minuten een afstand van 5 mijlen (8 kilometer) afleggen. Dat is ongeveer 100 kilometer per uur. De drone heeft naast 4 propellers ook grote vleugels die de drone in balans houden.

Project Wing

Google bracht vorig jaar voor het eerst een video uit om Project Wing te introduceren. De onderzoeksafdeling Google X werkt al ruim 3 jaar aan de ontwikkeling van onbemande bezorgdrones. Eerder dit jaar toonde Google een prototype van de bezorgdrone in San Francisco. Dit prototype lijkt niet op het model dat in de video te zien is. google-x-project-wing-quadcopter-delivery-prototype-test-aaref-hilaly-twitter-bezorgdrone-2015google-x-project-wing-quadcopter-delivery-prototype-test-aaref-hilaly-twitter-bezorgdrone-2015

Sequoia

Sequoia is een organisatie die bedrijven en investeerders met elkaar verbind. Aaref Hilaly kreeg zo ook via een investeerder van Sequoia zijn kapitaal om een bedrijf op te starten. Inmiddels is hij zeer succesvol en investeert hij zelf in andere bedrijven. In mei 2014 ontving ook drone fabrikant DJI een investering via Sequoia. Hiermee haalde DJI ruim 30 miljoen dollar op.

0 Reacties

    Plaats een reactie