Fleye is volgens de makers een totale nieuwe drone: veilig, leuk en autonoom. Maak kennis met de vliegende robots van de toekomst.

Belgisch crowdfunding-project

Dit crowdfunding-project komt van Belgische bodem en is een idee van Laurent Eschenauer en Dimitri Arendt. De softwarekennis van Eschenauer en de liefde voor vliegtuigbouw van Arendt heeft het Belgische duo gecombineerd in de vliegende robot van de toekomst. Eschenauer is er van overtuigd dat in de nabije toekomst robots ons leven makkelijker zullen maken. Volgens de mede-oprichter zijn vliegende robots ook onderdeel van deze nieuwe groep.

Reinventing the drone

Maak kennis met het idee van de twee Belgische creatievelingen: 'Fleye'. Fleye is een vliegende drone met een uniek ontwerp geïnspireerd op een afgeschermde ventilator. De drone heeft dezelfde vorm en afmetingen als een bal. In het ontwerp zijn de propellers volledig afgeschermd waardoor de drone ook vliegend is aan te raken of zelfs vast te pakken. Dit resultaat van 18 maanden werk is vastgelegd door de Belgen met een patent.

Besturing

Fleye wordt bediend via een smartphone (iOS/Android) en is zonder pilotenkennis te besturen. Zo kan Fleye selfies en video's van je maken op bepaalde afstand. Fleye kan ook panorama's maken op een zelf te kiezen hoogte en tot 10 cm nauwkeurig op bepaalde plekken blijven zweven. Ook kun je Fleye via je smartphone handmatig bedienen.Fleye, de vliegende drone van de toekomst

Specs

Fleye is uitgerust met een Generic 3S 1500mAh LiPo accu die resulteert in zo'n 10 minuten vliegtijd. De drone is uitgerust met verschillende on-board sensoren zoals GPS, sonar en een hoogtemeter.

Open-source

Fleye is niet ontworpen voor één specifiek doel. Het platform is zeer veelzijdig en volledig open-source, zodat ontwikkelaars zelf hun gebruik en wensen kunnen bepalen. Dankzij de on-board computer en twee open API's kan de vliegende robot worden geprogrammeerd om volledig autonoom taken uit te voeren.

Fleye, de vliegende drone van de toekomst

5 dingen die je kunt doen met Fleye

Natuurlijk hebben de makers wel taken voor ogen voor de Fleye. Zo kun je met Fleye:

  • Foto's en video's maken
  • Plezier maken
  • Drone applicaties ontwikkelen
  • Aandacht trekken op marketing & Events
  • Onderwijs en onderzoek
fleye-vliegende-robot-drone-specsfleye-vliegende-robot-drone-specs

Crowdfunding op eigen risico

Het idee van Fleye klinkt prachtig, maar meedoen in een crowdfunding-project blijft niet zonder risico. Met name crowdfunding projecten waar drones bij betrokken zijn lopen vaak vertraging op en heel soms uit op een totale ramp. Zo werd vorige maand aangekondigd dat Kickstart-project ZANO, een ingenieuze selfie-drone, haar beloftes niet waar kon maken waardoor talloze backers nu naar hun centen kunnen fluiten.

Plaats een reactie