De treurige en veel te vroege dood van George Floyd door politiegeweld leidde tot grote protesten onder de Amerikaanse bevolking. Bij sommige van die protesten ging het er zeer hevig aan toe. Drones legden de nasleep van de ravage vast, waar meerdere gebouwen in brand waren gevlogen.

Protesten

Protesten tegen de treurige en veel te vroege dood van George Floyd liepen afgelopen woensdag flink uit de hand, waarbij ook brandstichting en plunderingen voorkwamen. Veel van het geweld vond plaats langs East Lake Street in de stad. De uitgebrande gebouwen omvatten zowel bedrijven als woningen. Drones van NBC News en Fox 9 legden de verwoesting vast op beeld.


Pleidooi

Ondertussen pleitte burgemeester Jacob Frey 's ochtends voor vrede. 'Alsjeblieft, Minneapolis, we kunnen niet weer een tragedie laten veroorzaken', zei hij in een verklaring. 'Het gebied langs het meer is onveilig geworden. We vragen uw hulp bij het bewaren van de vrede vanavond. '

Ontslagen

De agenten die George Floyd mishandelden, zijn inmiddels ontslagen. Er loopt een onderzoek naar de zaak, nadat schokkende beelden over zijn hechtenis de ronde deden op het internet. De burgemeester van de stad begrijpt de woede van de bevolking, maar maande recent tot kalmte.

Bron: NBC News

0 Reacties

    Plaats een reactie